Playa de Muro

Playa de Muro

Playa de Muro Mallorca leghosszabb strandja, amely az északi parton Can Picafort és Port Alcudia között található. Több részből áll, némelyik strandja dűnékkel övezett, a többség pedig kiváló hosszú homokos strand, és sétatávolságra vannak a szállodáktól. Playa de Muro könnyen megközelíthető akár autóval, vagy busszal Can Picafortból és pár km-re lévő Alcudia felől.

Playa de Muro Beach

Playa de Muro látnivalók és programok

Playa de Muro strandjai

Playa de Muro (Platja de Muro) Mallorca egyik legkörnyezetbarátabb, és legtisztább strandja, Muro település része. Egy hat km hosszú, fehér homokos partszakasz, négy strandból áll, többsége kékzászlós, néhány közülük pedig homokdűnés. Nagyon népszerű terület, egyrészt könnyen megközelíthető, másrészt minden olyan szolgáltatás adott, ami a kényelmes tengerparti nyaraláshoz szükséges. Kedvelt a kisgyerekes családok körében, mivel a víz igen sekély, lassan mélyül és a parton játszóterek is találhatók.

Playa de Muro Beach Mallorca

Playa de Muro

A Playa de Muro I. szakasz a legfelkapottabb, Port Alcudia strandjától 3 km távolságra fekszik. Előnye a könnyű megközelíthetőség, és az összes szálloda a strandtól sétatávolságra található. A strand számtalan vízisport tevékenységet kínál, szörfözést, banánozást, kite-szörfözést, supozást, és a parton lehetőség van az eszközök bérélésére.

Playa de Muro strand Mallorca

Sa Comu

A Sa Comu II.-III. egy természetes strandszakasz, egyben Playa de Muro legfestőibb is legbékésebb területe. Része a S’ Albufera Természeti Parknak, 1,5 km hosszú, fenyőfák és homokdűnék veszik körül, és egészen Can Picafort lakónegyedig tart. Kevésbé zsúfolt, és még mindig közel van a szállodákhoz. A dűnék a hosszú fapallón keresztül könnyen megközelíthetők. Hátránya, hogy nincsenek létesítmények, vagy vízisport lehetőségek, és az éttermek is nagyjából negyedórás sétára találhatók.

Sa Comu II.-III. beach Mallorca

Es Capellans

Az Es Capellans IV. szakasz Can Picafort üdülőhely közelében fekszik. Bár nem kapott kékzászlós minősítést, egyre népszerűbb, és az éttermek, és szállodák közvetlen a part közelében találhatók. A sekély víz általában nyugodt, de szeles napokon alkalmas szörfözésre is.

Playa de Muro programok

Playa de Muro számtalan programot kínál, sétányán Muro városig lehet sétálni. A közeli S’ Albufera Természeti Park egy természetes vizes élőhely, amely a túrázáson és kerékpározáson kívül ideális madármegfigyelésre is. Playa de Muróból félnapos hajókirándulások indulnak, amelyekkel a sziget számos érdekes része fedezhető fel. Illetve rövidebb katamarán kirándulások, üvegfenekű hajótúrák is indulnak, és delfinnéző túrákon lehet részt venni. A közeli Alcanada Golfüdülőhely egy igen látványos 18 lyukú pálya, amely a golfozás mellett gyönyörű panorámát is kínál például az Alcanada kis szigetén lévő világítótoronyra és a festői Alcudia-öbölre.

Playa de Muro utazás

Playa de Muro szállás

Playa de Muro strandok

Fotók: Tripadvisor