Magaluf

Magaluf

Magaluf Mallorca déli-délnyugati felében található üdülőtelepülés. Fő vonzerejét a hosszú, fehér homokos pálmafás strandja és a szórakoztató parkjai jelentik, például a Western Park és a Katmandu vidámpark. Magaluf híres a fergeteges partijairól, így elsősorban azok választják, akiket a pezsgő éjszaki élet vonz. A szintén népszerű tengerparti üdülőhely Palma Nova csak egy kőhajításnyira található.

Magaluf legjobb látnivalók és programok

Magaluf egy turisztikai üdülőhely, Mallorca délnyugati felén lévő Palma-öbölben található, a fővárostól Palmatól 17 kilométer távolságra. A turizmus fellendülésével és a szolgáltatások kiépítésével (új modern szállodák, tengerparti sétány, bevásárlóközpontok) ma Mallorca legfelkapottabb üdülőparadicsomává lépett elő, és szinte minden látnivaló a strand közelében koncentrálódik. Híres az éjszakai életéről, főként az angol, és az ír nyaralók kedvelt célpontja. Palma 20 perces autózással, valamint tömegközlekedéssel érhető el, a busz menetideje kb. 1 óra.

Playa de Magaluf

Híres pálmafás strandja másfél kilométer hosszan Calviá községben húzódik, az egyik legszebb homokos strand Mallorcán. A széles partszakasz fehér homokkal borított, a víz kristálytiszta, és egy bizonyos távolságon belül sekély is, így kimondottan ideális kisgyerekesek számára. A parton strandbárok, valamint attól széles sávban kávézók, éttermek (spanyol és brit konyha), és különféle üzletek találhatók. A sétányon kellemes sétával lehet Palma Novába elérni. A strandon számtalan szórakozási és vízisport tevékenységre van lehetőség (pl. banánozás, jet-ski, parasail).

Playa de Magaluf

Katmandu Park

A Katmandu Parkot Spanyolország legjobb vidámparkjának tartják, Mallorca egyetlen tematikus parkja. Bár mérete nem nagy, az egész család számára szórakoztató program. Fő látnivalók a fejjel lefelé fordított ház, az izgalmas csúszdákkal rendelkező Katopia Slash Park, valamint a Soft Play, a vadnyugati lövöldözést kínáló Desperados Színház, egy 4D mozi és a különleges minigolf pályák a Golf Fantasia. A vidámpark a Calviá strand mellett található, és 3 év alattiak számára ingyenes a belépés.

katmandu park magaluf

 

Isla de sa Porassa

Az üdülőtelepülés keleti felében találhatók a píneafenyőkkel határolt öblök. A szemben fekvő festői Isla de Sa Porassa (Illa de Sa Porassa) szigetecske egy természetvédelmű terület, és a környező vizek népszerűek a búvárok és sznorkelezők körében. A csodálatos víz alatti táj kiváló búvárterület, de kezdők számára is vannak gyakorló helyek.

Western Water Park

A vadnyugati témájú vízipark a kaland a kikapcsolódás és izgalom keverékét kínálja az egész család számára. Több mint húsz látnivalóval rendelkezik, itt találhatók Mallorca legmagasabb és leghosszabb csúszdái. Az adrenalin élményt kedvelőknek a szinte függőleges esést nyújtó La Bestia, a 13 m magas Bumeráng, vagy a Huracan ajánlott, illetve különféle medencékkel is rendelkezik. A kicsik számára a Daky Park, és a Children’s Paradise nyújt felejthetetlen élményt. A Western Water Park vízipark szezonálisan, általában május elejétől tart nyitva.

Western Water Park Magaluf

Pirates Adventure

Mallorca egyik legjobb szórakoztató látnivalója, amely világszínvonalú akrobatika, lélegzetelállító tánc, és izgalmas gimnasztika programja. A Magalufban található esemény már 30 éve fut, és több milliónyian voltak rá eddig kíváncsiak. A Pirates Reloaded kizárólag felnőtteknek, a Pirates Adventure pedig az egész családnak emlékezetes látnivaló.

pirates adventure magaluf

Fergus Club Mallorca Waterpark

A Fergus Club Mallorca egy fantasztikus négycsillagos családi üdülőhely, amely a legnagyobb víziparkkal rendelkezik: 7 különböző adrenalin élményt nyújtó csúszdája van. Vagy a Pongus Splash Pool, ahol különféle tematikus programok szórakoztatják a gyerekeket. A létesítmény szintén a Calviá strand közelében, attól 500 m távolságra található, és a szálloda vendégei számára korlátlan a belépés a víziparkba.

Fergus Club Mallorca Waterpark

Nikki Beach Mallorca

Híres tengerparti luxus klub a Nikki Beach Mallorca. A komplexum luxuskörnyezetben, Calviá strandja mellett található, ahol világhírű DJ-k és látványos élő szórakoztató programok mellett lehet stílusosan pihenni és élvezni a tengert.

Nikki Beach Mallorca Magaluf

Magaluf Strip

Magaluf ismert vad éjszakai életéről, szinte mindig nyüzsgő a hangulat, és non stop bulik zajlanak májustól októberig. Az éjszakai élet szíve a Magaluf Strip (Punta Ballena), amelynek területe több mint egy km hosszú, és a Calviá Beach és Palma Nova között terül el. Bár a bárok napközben is nyitva tartanak, a környék csak este válik nyüzsgővé.

Mallorca Live

Májusban rendezik meg Mallorca legnagyobb zenei fesztiválját, amelynek Magaluf ad otthont. A színpadon a legjobb nemzetközi előadók lépnek fel, és az esemény látogatók ezreit vonzza.

Kirándulások Magaluf környékén

Santa Ponca

Santa Ponca, más néven Santa Ponsa szintén népszerű üdülőhely, egy gyönyörű védett öbölben található. Magaluftól egy pár perces autóútra fekszik. Remek kiindulópont a sziget körüli kirándulásokhoz, például a közeli érintetlen természetvédelmi területre, a lakatlan Sa Dragonera szigetre, ahol a Baleár-szigeteken őshonos gyíkok, és egy középkori őrtorony látható.

Santa Ponsa Mallorca

Magaluf utazás

Magaluf szállás

Fotók: Tripadvisor