Cala Figuera

Cala Figuera Mallorca

Cala Figuera egy hagyományos halászfalu Mallorca déli partja mentén. Fő látnivalója a bájos kikötő, amely egynapos kirándulások kedvelt célpontja. A falu zöld redőnyös fehérre mosott házai a régi Mallorca hangulatát idézik vissza. Érdemes megtekinteni a 16. századi őrtornyot, valamint közelben lévő Mondrago Természetvédelmi Területet, amely nevezetes a festői öbleiről. Főszezonban hajókirándulások indulnak a kikötőből, melyek érintik a felkapott Calo des Moro öblöt.

Cala Figuera

Cala Figuera látnivalók és programok

Cala Figuera egy képeslapra illő csendes kis halászfalu, és a látnivalóit könnyű gyalogosan felfedezni. A Caló d’ en Busquesi kikötővel valamelyest felgyorsult az urbanizációs folyamata, és néhány kisebb szálloda is épült, de máig őrzi a régi Mallorca hangulatát. Habár homokos stranddal nem rendelkezik, a közelben Mallorca legfestőibb öblei találhatók. A repülőtérről és Palma felől kb. 50 perces autóútra fekszik, míg Cala D’Or kevesebb, mint fél óra alatt érhető el.

Cala Figuera látnivalók

Cala Figuera kikötője

A falu legfőbb látnivalója a kikötőjében álló fehérre meszelt, kőteraszos, zöld redőnyös házak, amelyek közül soknak nincs is utcai bejárata, csak saját mólója. A legrégebbi épület a csónakok tárolására szolgáló barakk épület, és a házak jelentős része az 1900-as évekből származik. A kis templom pedig a spanyol polgárháború idején épült, ma egy francia étteremnek a La Petite Iglesia helyisége.

Hajókirándulások

Május és szeptember között számos hajókirándulás indul, amelynek keretében a csodálatos Calo des Moro öblöt lehet megtekinteni.

Cala Figuera kirándulás

Sa Torre d’ en Beu őrtorony

Az öböl bejáratánál áll az emblematikus 16. századi őrtorony a Sa Torre d’ en Beu, amelyet a kalózok elleni védekezésre építettek.

Cala Figuera eseményei

A falu jelentős eseménye a július közepén rendezett kulturális hét, amelynek keretében a tengerészek védőszentjét ünneplik. A Festes de la Mare de Déu del Carme alatt virágokkal díszített hajós felvonást rendeznek a kikötőben.

Cala Mondrago

A Mondrago Természetvédelmi Területet kedvelt a természetjárók körében, és számtalan érintetlen öböl határolja. Az egyik legismertebb öböl a Cala Mondrago, amely egy 70 m hosszú fehérhomokos kristálytiszta vízű kék zászlós strand, és autóval, kerékpárral is könnyen megközelíthető. Nyáron igen zsúfolt lehet, ilyen kor jó alternatíva a kicsit nagyobb testvéröböl a Cala S’ Amador. Mindkét strand jól felszerelt, és tengerparti bárral, étteremmel is rendelkeznek. Ideális azoknak, akik a nyaralás alatt kerülik a nyüzsgő és zajos strandokat, és értékelik a festői természeti látnivalókat, valamint a nyugalmas légkört.

Cala Mondrago Mallorca

Cala Figuera utazás

Cala Figuera szállás

Fotók: Tripadvisor, Spain.info, Wikipedia