Cala Agulla

Cala Agulla Mallorca

Cala Agulla Mallorca északkeleti partján található festői öböl. Homokos strandja kedvelt karibi stílusú hangulata miatt, és sokan keresik fel a környékbeli turisztikai központokból. Fekvése miatt kitett a szeleknek, amelyek esetenként magas hullámokat eredményeznek.

Cala Agulla látnivalók és programok

Cala Agulla strandok

Cala Agulla látnivalója maga a festői öböl, amelyet különleges jelentőségű természeti területté nyilvánítottak. A hossza 500 m, a szélessége az áramlatoktól függően 10-50 m. Nagyon felkapott a fehér finom homokja valamint az azúrkékben és smaragdzöldben tündöklő víze miatt, amely egész év során rendkívül jó minőségű. Maga az öböl a népszerű Cala Ratjada üdülőhely határában található, és sok ott nyaraló vendég keresi fel. Főszezonban napernyők és ágyak bérelhetők, ilyenkor igen zsúfolt, és nem árt idejében érkezni a szabad ágyak miatt. A strand közelében számos strandbár és egy étterem is található.

Cala Agulla strandok

Jó tudni, hogy fekvése miatt az öböl kitett a szeleknek, amelyek esetenként magas hullámokat eredményeznek. A strandon életmentők vannak jelen, akik különböző zászlókkal hívják fel a figyelmet a hullámzás veszélyre.

Érdekes látnivaló a környező sziklás táj, amelyet a helyiek El cocodriloként emlegetnek. Amúgy a strand területe lapos, néhol sziklás, az északi felében pedig hűsítő árnyékot biztosító fenyőfák találhatók.

Cala Agulla strand Mallorca

Cala Agulla megközelítése

Cala Ratjada kikötőjétől 1,5 km-re, pár perces autóútra található. A Cerrer de l’Agulla Cala Ratjada történelmi központját és a kikötőket köti össze Cala Agullával. Az öbölhöz vezető út egy fenyőerdőn át, aztán egy nagy fizetős parkolóhoz vezet, innen már gyalogosan lehet a strandot megközelíteni. De távolabbról tömegközlekedéssel (busszal) is megközelíthető. Kedvelt kikötőhelye vitorlásoknak és yachtoknak.

Cala Agulla utazás

Cala Agulla szállás

Látnivalók Cala Agulla környékén

Cala Mesqida

Cala Agulla mellett a közeli Cala Mesquida is igen látványos öböl. Sziklás részei ideális búvárkodáshoz, és a part mellett lévő dűne sivatagi táj jelleget kölcsönöz a tájnak. A két öböl egy kellemes félórás sétával érhető el a fenyők között vezető úton.

Fotók: Tripadvisor, Wikipedia