Palma Nova

palmanova

Palma Nova Mallorca délnyugati részén található tengerparti üdülőhely, és más mallorcai üdülőhelyekhez képest  megfizethető árú nyaralást kínál. Sekély öböllel és három nagyszerű kékzászlós stranddal rendelkezik, amelyet a Passeo del Mar köt össze.  A szomszédos magalufi Western Water Parkban és Portals Nousban található Marinelandban a gyerekesek akár egy-egy napot is eltölthetnek, anélkül hogy unatkoznának.

palma nova strandok

Palma Nova legjobb látnivalók és programok

Palma Nova (Palmanova) a Palmai-öböl nyugati oldalán fekszik, az egykori halászfalu volt az egyike, amelyet elsőként fejlesztettek tengerpart üdülőhellyé. Általában az éjszakai életéről híres szomszédos Magaluf csendesebb alternatívájának tartják, amelyhez igen közel fekszik, gyakorlatilag egy földnyelv választja el egymástól őket. Hosszú strandjai, gyermekbarát tevékenységei, és megfizethető árú szállodái miatt népszerű a nyaralók, elsősorban a britek körében. A kisebb turisztikai helyektől eltérően Palma Novában egész évben pezseg az élet, sok nemzetközi étterem és bár egész évben nyitva tart. A főváros központjától – forgalomtól függően – negyed óra alatt, a repülőtértől pedig fél óra alatt érhető el autóval.

palma nova nyaralás

Palma Nova strandjai

Palma Nova három fehér finom homokos strandszakaszból áll, amelyeket a tengerparti sétány a Passeo del Mar köt össze. A sétány mellett éttermek, bárok, üzletek és játszóterek találhatók. A strandokon minden olyan létesítmény megtalálható, amely a pihentető tengerparti nyaraláshoz szükséges.

Son Maties

A Son Maties Palma Nova nyugati felében található, a három strand közül a legnagyobb. Igen felkapott kékzászlós strand, és az új népszerű bárok is itt találhatók.

playa son matias palmanova

Palma Nova Beach

A népszerű kékzászlós Palma Nova Beach az üdülőtelepülés közepén található. Nagyon hosszú, egy km-es, tágas strand ideális a vízisportok számára is.

Palma Nova beach

Es Carregador

Az Es Carregador egy kis kikötő mellett, Palma Nova keleti felében található. Szintén kékzászlós, nagyon kedvelt a tiszta kék víz és a finom fehér homok miatt. Palma Nova mindegyik strandja kapcsolódik a tengerparti sétányhoz, és ennél a strandnál egy játszótér is van a sétány mellett.

Es Carregador Palma Nova

Western Water Park

Mallorca összesen négy víziparkkal rendelkezik, a Western Water Park közvetlen a település határában, Magaluf mellett található, és kimondottan jó program egy vidám nap eltöltésére. A különféle magasságú, ötletes kialakítású csúszdák igazi adrenalin élményt, és szórakoztató kikapcsolódást kínálnak az egész családnak. Négy vadnyugati témájú tematikus területtel rendelkezik, és itt található a világ 11. legmagasabb kamikaze csúszdája. A Kidz Worldban sekély medencék, és csúszdák találhatók a kicsiknek.

Western Water Park Mallorca

Marineland

A Marinelandnak köszönhetően a szomszédos exkluzív Portals Nous is népszerű a gyerekes nyaralók körében. A szezonálisan nyitva tartó létesítmény főszereplői a delfinek, és fókák, de rendelkezik egy cápatartállyal, ahol trópusi halak láthatók. Ezenkívül látható egy lenyűgöző madárház benne majmokkal és flamingókkal, valamint rendelkezik egy pingvin medencével is.

marineland mallorca

Palma Nova hajókirándulás

Palma Nova programjai általában a strandolás, a vízisportok, valamint a hajókirándulások köré összpontosulnak, és számos túra indul a délnyugati part felfedezésére. A rövidebb, üvegfenekű hajókirándulások mellett félnapos, úszásmegállókkal egybe kötött kirándulások, vagy all-inclusive – italt, és étkezést magába foglaló – túrákon lehet részt venni.

Palma Nova golfozás

A sziget legszebb golfpályái a délnyugati részen találhatók, és ezekből három könnyen megközelíthető Palma Nova felől. Fő látványosság a Fantasia Mini Golf, ahol a trópusi kertekben festői vízesésekkel, barlangokkal és hidakkal tarkított gyönyörű környezetben három 18 lyukú pálya található.

Fotók: Pixabay, Tripadvisor