Cala Mesquida

Cala Mesquida

Cala Mesquida Mallorca északkeleti partján található festői öböl Cala Agulla közelében. A karibi hangulatú strandja mellett különleges látnivaló a Munt Gross nevű nagy dűne, és régi őrtorony. A hihetetlen tájat a fehér és a kék szín számtalan árnyalata uralja. A strand csak minimális létesítményekkel rendelkezik, ennek ellenére igen kedvelt a fiatalok és a családosok körében, és autóval is könnyen megközelíthető.

Cala Mesquida látnivalók és programok

Cala Mesquida Capdepera körzetben Mallorca keleti parti csücskében fekszik. A közelben található egy pár nagyobb szállodából, és villából álló üdülőhely, és néhány létesítmény. A szomszédos Cala Agulla öböllel együtt különleges jelentőségű természeti területnek és tengeri rezervátumnak minősítették. A két strandot a fenyőfák között vezető út köti össze.

Cala Mesquida Beach

Cala Mesquida strandja

Cala Mesquida strandja mindössze egy 300 m hosszú lenyűgöző partszakasz. A kékzászlós strand egy tengeri rezervátum része, ezért nem árt figyelni az információs táblákat, hogy a területen mely fajok védettek, illetve milyen tevékenységek megengedettek. A víz gyönyörű kék, kristálytiszta és sekély, az öböl sziklás része kiváló sznorkelezésre, búvárkodásra, és supozásra. A strand tetején van egy rész, ahol stílusosan, balinéz ágyakon lehet pihenni, de lent a strandon vannak napernyők és napozóágyak is. Csak minimális létesítményekkel rendelkezik, pl. WC nincs, csak tusoló, és a parton van egy kis tengerparti bár. Az öböl kitett a szeleknek, amelyek nagyobb hullámokat okozhatnak.

Cala Mesquida strand Mallorca

Cala Mesquida homokdűnéi

Cala Mesquida területén található a Munt Gross nevű nagy homokdűne, amely a fehér homokkal és az azúrkék vízzel egyedülálló színkontrasztot képez. A hátterében Masztix örökzöld cserjék és sötétzöld fenyőfák állnak. A part menti vizek egy része lezárt a homokdűnék védelme érdekében – például a strand jobb oldalán -, de van egy fa sétány, amely átvezet a strand túlsó oldalára a dűnéken keresztül. A terület ad otthont a Baleár-szigetek legnagyobb kormorán és sirálykolóniájának, amely a strandtól egy kőhajításnyira Cap des Freun található.

Cala Mesquida Munt Gross

Talaia de Son Jaumell

A dombok tetején a strand hátsó felében áll egy régi őrtorony, amely a strandról, és a dűne között vezető fa sétányról is tökéletesen látható, illetve egy másik sétányon közelíthető meg. Az út végében található a Mirablau étterem, amelynek étlapján tipikus spanyol ételek szerepelnek.

Cala Mesquida Talaia de Son Jaumell

Cala Mesquida megközelítése

Az öböl autóval könnyen megközelíthető, a parkoló a strandtól 200 m távolságra található.

Cala Mesquida utazás

Cala Mesquida szállás

Fotók: Tripadvisor