C’an Pastilla

C'an Pastilla Mallorca

C’an Pastilla egy népszerű üdülőhely a Palmai-öbölben, nagyon közel fekszik a fővároshoz és a repülőtérhez. Mivel jóval csendesebb, mint a szomszédos települések, így jó választás családoknak, és akik nyugodtabb tengerparti kikapcsolódást keresnek. Kedvelt gyönyörű fehér homokos strandjai és a víz miatt, a kiterjedt partszakasznak és az állandó szélnek köszönhetően tökéletes helyszín a kiteszörfözésre.

C’an Pastilla legjobb látnivalók és programok

C’an Pastilla (Can Pastilla) Playa de Palmával határos üdülőtelepülés. Palma de Mallorcához és a repülőtérhez való közelsége miatt nagyon kedvelt, és a látnivalók is könnyen megközelíthetők. Az egykori halászfalut a hatvanas években kezdték átalakítani, és mára egy felkapott üdülőtelepüléssé vált. A város szívében lévő tér, és az ott található kis San Antonio de Playa-templom őrzi már csak a a sziget régi hangulatát. Gyakorlatilag a sugárút a főutcája, amely kisebb szűk sikárokra ágazik el, és a bájos kikötőhöz vezetnek. Tengerparti sétánya a keleti oldalról El Arenal üdülőhelyig, illetve egészen Palmáig vezet.

Can Pastilla Mallorca

C’an Pastilla strandjai

Strandjait fehér homok borítja, a víz gyönyörű kék és kristálytiszta, és minden olyan szolgáltatás megtalálható, amely a kényelmes tengerparti kikapcsolódáshoz szükséges, például zuhanyzók, WC-k, bérelhető napernyők és napozóágyak.

Playa de Can Pastilla

A Playa de Can Pastilla egy családbarát strand, amely ideális kisgyermekes családoknak. A sétány mentén számtalan hangulatos étterem és kávézó található. A vízisportok és az adrenalin kedvelők paradicsoma – a széles nyílt vízű öböl különösen népszerű a kiteszörfösök és a szörfösök körében.

Playa de Can Pastilla Mallorca

Playa Estancia

A fenyvesekkel határolt Cala Estancia öböl egy nyugodt vízű, félreeső strand, amely a nyugalmas tengerparti kikapcsolódást keresők számára jó választás, emellett számtalan vízisportra is lehetőséget nyújt. A finom homokos strand tiszta és jól karbantartott.

Playa Estancia Can Pastilla Mallorca

Playa des Arenal

A Playa des Arenal egy kiterjedt homokos partszakasz, C’an Pastilla legélénkebb strandja, népszerű az aktív és dinamikus tengerparti nyaralók körében valamint a vízisportok szerelmesei számára. A strandon található diszkó és a bárok miatt az éjszakai élet központjává válik.

Playa des Arenal Can Pastilla Mallorca

Cala Gamba

A kis strand és a jachtklub a sétány mentén található. A keskeny homokos terület csak 70 m hosszú és 5 m széles, főként a horgászok körében kedvelt. A strandtól keletre található az Es Carnatge természetvédelmi terület, amely egy jelentős paleontológiai lelőhely, és a területen régi, használaton kívüli homokkőbányák és katonai bunkerek találhatók.

C’an Pastilla programok

Bár C’an Pastillában a strandolás és a vízisportok köré csoportosulnak a programok, azoknak, akik több szabadidős tevékenységre vágynak nincs messze a Western Water Park sem, amely Európa egyik legnagyobb vízi parkja, illetve Palma kihagyhatatlan látnivalói, vagy Magaluf sem.

Megapark

A szomszédos El Arenal fergeteges bulihelyszíne a kultikus Megapark, amely egy több mint háromezer m2-es szabadtéri szórakozóhely és sörkert. A komplexum Mallorca egyik felkapott turisztikai látványossága, hat bárral, étteremmel és egy hatalmas medencével rendelkezik. Az 1500 m2-es teraszon Európa legnagyobb full HD kivetítői találhatók.

Megapark El Arenal

Fotók: Tripadvisor