Cala Domingos

Cala Domingos Mallorca

Cala Domingos Mallorca keleti részén található természetes strand, Cales de Mallorca üdülőhelytől öt km távolságra. Cala Domingos nem csak a környék legszebb része, de két kiváló stranddal is rendelkezik. A Cala Domingos Gran Beach és a Cala Domingos Petits között egy meredek szikla található, egyik strandról a másikra úszva is könnyen át lehet jutni.

Cala Domingos strandok

Cala Domingos látnivalók

Cales de Mallorca egy hangulatos üdülőhely a keleti parton, és a közelében található Cala Domingos, amely híres tiszta kék vízéről és finom fehér homokos partjáról. Az öblöt egy meredek sziklás földnyelv két részre osztja a Cala Domingos Petits és a Cala Domingos Gran Beach öblökre. A két strand között a parton sétálva, illetve úszva lehet közlekedni. A festői környék vonzza a nyaralókat, ezért nyáron zsúfolt lehet, és parkolóhelyet sem egyszerű találni.

Cala Domingos beach

Cala Domingos Gran Beach

Cala Domingos Gran Beach egy sziklákkal, fenyőfákkal határolt gyönyörű strand. A négyzet alakú terület elég nagy, 150 m hosszú, és a szélessége is hasonló, és nyáron igen zsúfolt. Számtalan kényelmi szolgáltatást kínál, napernyők, napozóágyak, vízibiciklik bérelhetők, zuhanyozókkal WC-kel, valamint egy kis tengerparti étteremmel is rendelkezik.

Cala Domingos Gran Beach

Cala Domingos Gran Beach megközelítése

Az öböl északi részéről vezet egy keskeny út, amelyen Cales de Mallorca felől gyalogosan érhető el.

Cala Domingos Petits

Cala Domingos Petits (Cala Tropicana néven is ismert) egy keskeny homokos terület, csak alig 60 m hosszú, és 120 m széles. Jellemzője, hogy a fehér homok rendkívül finom, és a víz kristálytiszta. A strandon napernyők, napozóágyak bérelhetők, van egy kis chiringiuitó, amely kiváló harapnivalók és frissítő italok vásárlására. Éjszaka is fergeteges a hangulat, DJ-estek, élőzene, tűzshow várja a vendégeket.

Cala Domingos Petits - Cala Tropicana

Cala Domingos Petits megközelítése

A strand a jelzések alapján könnyen megközelíthető autóval, a közelben egy ingyenes parkoló is található, de nem messze egy buszmegálló is van. Elérhető Cala Murada faluból és a Club Tropicanatól a lépcsőkön keresztül.

Fotók: Tripadvisor