Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc Mallorca egyik legkisebb üdülőhelye, a sziget északnyugati felében található. Fő látnivalója a számos kis öböl, amelyet meredek sziklák határolnak. Utazás, és szállásfoglalás előtt nem árt tudni, hogy az egész falu a meredek domboldalon épült ki, így erőfeszítést igényelhet a strandra le és fel közlekedés.

Cala Sant Vicenc legjobb látnivalók és programok

Cala Sant Vicenc más néven Cala San Vincente kedvelt üdülőhely, ideális azoknak, akik gyönyörű természeti környezetben keresnek nyugalmas strandolási lehetőséget. Az egykori halászfalu Pollenca városi kerületének része, és Puerto Pollenca és Pollenca között félúton található. Cala Sant Vicenc változatos szálláskínálattal rendelkezik, a legexkluzívabb ötcsillagos hotelektől kezdve a kiadó villákig, amelyek némelyikből pazar panoráma nyílik a környező Tramuntana-hegységre és az öblökre. Fontos azonban tudni, hogy az egész falu különböző szinteken, a meredek domboldalon áll, így a strandokig megerőltető lehet a közlekedés, és a település hosszú sétányokkal sem rendelkezik. Másik, hogy a Cala Sant Vicenc környéke rossz időjárás, vihar esetén kitett a magas hullámzásnak, és nagy szélnek, ilyenkor a fürdőzés is tilos.

Cala Sant Vicenc Mallorca

Cala Sant Vicenc strandok

Cala Sant Vicencet egy sziklás kiemelkedés osztja ketté, amelyet két strand a Cala Molins és a Cala Barques határol. Összesen három strandja van, amelyek népszerűek a kristálytiszta víz és a hátteréül szolgáló drámai sziklák miatt. Nyári hónapokban sok látogató keresi fel, így a parkolók is hamar megtelnek. Szeles időben a strandokra magas hullámok csaphatnak be, és a vízimentő szolgálat – az időjárási körülményektől függően – piros, vagy zöld zászlókkal jelez, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Cala Sant Vicenc strandok - Cala Barques

Cala Molins a legnagyobb, Cala Barques pedig a legkedveltebb és legforgalmasabb strand, ideális napozásra, sznorkelezésre. A strandon napozóágyak és napernyők bérelhetők. Cala Cabro öböl a legkisebb, egy köves kavicsos strand, amely a sziklák között bújik meg.

Cala Sant Vicenc - cala barques

Cala Sant Vicenc aktív nyaralás

Búvárkodás

Cala Sant Vicenc népszerű a búvárkodók, szabadtüdős merülők körében, köszönhetően a víz alatti sziklaképződményeknek, és a gazdag víz alatti ökoszisztémáknak. Mivel a mélység kb. 12 m, így kezdő búvárok számára is alkalmas. A búvárcégek többsége Puerto Pollencában található.

Túrázás

Cala Sant Vicenc kedvelt úti célja a túrázóknak, és a madármegfigyelőknek. Remek túraútvonalak vannak a környéken, – például a Cala Sant Vicenc öböltől Puerto Pollencáig tartó út egy völgyön vezet keresztül – Siller jelzést kell figyelni. De ideális a vonuló madárfajok megfigyelésére is. Mallorcán sok olyan madár látható, amely máshol Európában csak elvétve, például az őshonos fekete keselyűk, a vándorsólymok, és az Eleonóra sólymok.

Cala Sant Vicenc kirándulás

Kirándulások Cala Sant Vicenc környékén

Playa de Muro

Playa de Muro szintén az északi part gyöngyszeme, amely kicsit több mint 20 km távolságra van Cala Sant Vicenctől. A kristálytiszta sekély víz miatt Mallorca egyik családos strandjának tartják. Egy hosszú fehér homokos partvonallal rendelkezik, és kedvelt a kite-szörfösök és a suposok körében.

playa de muro beach mallorca

Fotók: Tripadvisor