C’an Picafort

C’an Picafort

C’an Picafort egy modern családbarát tengerparti üdülőhely Mallorca északi felében. Bármely korosztály számára kellemes úti cél, és minden feltétel adott a szórakoztató aktív tengerparti nyaraláshoz. Hosszú fehér homokos strandjai kékzászlósak. Különleges látnivaló a női szoborgyűjtemény, amelyek a part mentén láthatók. C’an Picafort rövid távolságra fekszik Mallorca legjobb golfpályáitól, valamint az S’Albufera Természetvédelmi Park is kellemes kerékpárútra található.

Can Picafort Necropolis Punta dels Fenicis

C’an Picafort látnivalók és programok

C’an Picafort (Can Picafort) az Alcudia-öbölben, Santa Margalida településen található. Az egykori halászfalu mára egy népszerű nyüzsgő üdülőtelepüléssé alakult, és igen kedvelt a brit és német turisták körében. Fő látnivalója a strandja, amely finom fehér homokos partvonallal és tiszta azúrkék vízzel rendelkezik. Palma repülőtértől kevesebb, mint 70 km távolságra fekszik, és autóval, taxival, valamint az A32-es reptéri transzferbusszal közelíthető meg.

Can Picafort Platja canpica

C’an Picafort strandok

Playa Can Picafort

C’an Picafort az Alcudia-öböl közepén fekszik, több mint 12 km-es partszakasszal rendelkezik, ahol minden olyan felszereltség megtalálható, amely a családbarát nyaraláshoz szükséges. Tengerparti sétányán egy kerékpárút is található. Fő strandja a Playa Can Picafort több mint 1 km hosszú és 300 m széles, de főszezonban igen zsúfolt lehet. A kékzászlós strandon napozóágyak és napernyők bérelhetők, és kerekesszékkel is megközelíthető. A strand zuhanyzókkal, strandbárokkal felszerelt, és számtalan vízisportra, és sznorkelezésre van lehetőség, a környéken engedélyezett a horgászat is.

Playa Can Picafort

Playa de Muro

A közelben található a homokdűnékkel határolt Playa de Muro felkapott a csodálatos naplementéi miatt, és ideális a nyugalmas pihenésre vágyók számára.

Playa de Muro

Joan Bennássar szobrai

Érdekes látnivaló az ősi mediterrán civilizációkat idéző 1,5-3 m magas nőszobrok, amelyek Joan Bennássar alkotásai. A szobrok a part mentén, a sétány mellett a sekély tengerben láthatók. Az istennőket, és tündéreket ábrázoló cementszobrok négy csoportban vannak elosztva, a természettel és a tengerrel folytatnak párbeszédet.

Can Picafort szobrok

Club Náutic Can Picafort

Az üdülőtelepülésen számos szervezett sporttevékenység érhető el, például búvárkodás, szörfözés, vagy vitorlázás. A Club Náuticban lehetőség van kenuk, motorcsónakok, halászhajók és vitorlások bérlésére.

Delfinmegfigyelő hajókirándulás

A szórakoztató hajókirándulás jó lehetőség a játékos delfinek megfigyelésére. A gyorshajóról látható Mallorca legszebb partvonala, és elhalad egy természetes barlang mellett, majd a visszaúton egy gyönyörű öbölben lehetőség nyílik úszásra és sznorkelezésre. A háromórás túra heti rendszerességgel a Club Náutico közeléből indul, és érdemes a reggeli időpontot választani a gyönyörű napfelkelte miatt.

Saladina Művészeti Fesztivál

Minden év októberében zajlik a Saladina Művészeti Fesztivál, a hétvégi esemény keretében négy nemzetközi művész a köztéri homlokzatokat látványos műalkotásokká alakítja át. A programon gyerekeknek szóló előadások, és különféle koncertek is zajlanak.

Bodega Butxetz

C’an Picaforttól Muróig vezető dombok között egy kiváló helyi borászat található. Llorenc Perelló három vörösbora közül a 2005-ös Butxet Syrah-t a sziget legjobb boraként tartják számon.

Kirándulások a közelben

S’Albufera Természetvédelmi Park

A S’Albufera Természetvédelmi Parkban történő madármegfigyelés az egyik legkedveltebb program a szigeten, és a park a legnagyobb és legfontosabb védett vizes élőhelye a Baleár-szigeteknek. A park fontos pihenőhelye a vonuló madaraknak, és alig húsz perces kerékpározásra található C’an Picaforttól. Ingyenesen látogatható, a területen kerékpárutak vezetnek át, és számtalan madármegfigyelő kunyhó is található.

Finca Pública Son Real Santa Margalida

Nem messze C’an Picaforttól Santa Margalida településen található a Son Real nevű hagyományos birtok, ahol egy régi kastély, középkori munkásházak, egy védőtorony és kápolna is található. A kastély magába foglal egy kis régészeti múzeumot, látogatóközpontot, az udvarán pedig szabadon tartott őshonos fekete disznók tekinthetők meg. A környék már a bronzkorban is lakott volt. Érdemes kihasználni a kerékpárbérlési lehetőséget, és meglátogatni a közeli Punta des Fenicis régészeti lelőhelyen a pre-talaiotikus város maradványait és a száz kősírt tartalmazó temetőt.

C’an Picafort utazás

C’an Picafort szállás

Fotók: Pixabay, Tripadvisor, Canpicafort.es