Formentor Beach

Formentor Beach - Playa de Formentor

A Formentor Beach Mallorca egyik gyöngyszeme, az egyik leghíresebb és legszebb strand a szigeten. A hosszú, finom homokkal borított plázs egy kilométer hosszan várja a napozni és fürdeni vágyókat.

A Formentor Beach a Formentor félsziget északi részén található. Főszezonban a stand gyakran zsúfolt, ugyanis egy kilométeres hossza ellenére szélessége csupán nyolc méter, mely nagyobb számú turistának szűkösnek bizonyulhat.

A homok a strand teljes szakaszán fehér színű, kristálytiszta víze pedig a türkiz minden árnyalatában váltakozik, lenyűgöző látványt nyújtva.

A strand szépségét tovább növeli, hogy a hegyek között található, egyik oldalról fenyőfák szegélyezik, így igazán különleges látványt nyújt.

A strand közelében van egy parkoló, de itt a parkolásárt fizetni kell, körülbelül öt euro körüli összeget, de az út mentén ingyenesen parkolhatunk.

A strand baba barát, a víz viszonylag sekély, de mint minden tengerparton itt is fokozott figyelemmel kell lennünk gyermekeinkre.

A strand teljes hosszán két étterem van, így még válogatni is tudunk, hogy hol ebédeljünk vagy vacsorázzunk meg.

Ha kirándulásra vágyunk, akkor próbáljuk ki az üvegfenekű hajókat, melyek a strandon található mólótól indulnak. Vízi sportok közül a vizibiciklizésre és jetski bérlésre van lehetőségünk