Playa de Palma

Playa de Palma

Playa de Palma Mallorca egyik legnagyobb üdülőhelye, a repülőtérhez való közelsége miatt igen felkapott. Fő látnivalója a hosszú családbarát strandja, ahol szezonban mindig nyüzsög az élet, valamint a Palma Aquarium, amely Európa egyik legnagyobb cápatartályával rendelkezik. Fehér homokos partja mentén egy hosszú pálmafás sétány húzódik végig, érdekessége a tucatnyi számozott Balnearios.

Playa de Palma legjobb látnivalók és programok

Sokan gondolják, hogy Playa de Palma (Platja de Palma) csupán egy mallorcai strand neve, pedig egy felkapott turisztikai üdülőhely a Palmai-öbölben, amely hat km hosszan terül el a Palma központjától délre fekvő C’an Pastilla és El Arenal között. Kiváltságos elhelyezkedése miatt igen népszerű a különböző preferenciájú nyaralók körében. Egyrészt a két km-re található repülőtérről is igen könnyedén megközelíthető, de a fővárostól Palmától is csak 10 km-re fekszik. Könnyen el lehet jutni a városközpontba, például a keleti felétől akár a katedrálisig is el lehet gyalogolni.

Playa de Palma tengerparti sétány

Playa de Palma strandja

Fő látnivalója a strandja, amely több mint 4 km hosszú, és 50 m széles. A pálmafás tengerparti sétánya mellett számtalan étterem, és éjszakai tengerparti bár található. A kristálytiszta sekély és nyugodt víz miatt népszerű a családos nyaralók körében. Minden kényelemmel felszerelt, napozóágyak napernyők bérelhetők. A parton zuhanyzók és WC-k találhatók. Számtalan vízisportra nyújt lehetőséget, (banánozás, jet-ski, evezés, kenuzás, szörfözés, vízisi), de strandjátékokkal és vízi csúszdával is rendelkezik.

Playa de Palma beach

Bierkönig

Playa de Palma érdekessége a számozott tengerparti bárok a 15 „Balneario”, amelyek a hosszú területen tájékozódási pontként is szolgálnak. A parti mérföld kezdete a Balneario 5-nél kezdődik és a 9-ig tart. A népszerű sörkert a Bierkönig a Schinkenstrassén található pár lépésre a tengertől. Különböző területekből – éttermekből, teraszokból, és belső terekből áll, a nagyképernyői a legtöbb fontos sporteseményt közvetítik. Nappal laza hangulat, éjszaka pedig népszerű DJ-k és rendszeres élőzenés programok szórakoztatják a bulizni vágyókat.

Bierkönig Playa de Palma

Palma Aquarium

A Palma Aquarium Mallorca egyik legjobb látnivalója, Playa de Palma külvárosában található. Számos, egymással harmóniában élő állatfajnak otthona, legérdekesebb lakói a homoki tigriscápák, és homoki cápák. Az akvárium a Földközi-tenger és a világ legnagyobb trópusi óceáni ökoszisztémáit mutatja be. Az Aquadome az egyetlen 360 fokos bálnaélmény a kontinensen, a 15 perces 3D-s mozi a 40 tonnás hawaii púposbálnákat mutatja be. A lenyűgöző élmény a normál jegy mellé extraként vásárolható meg. A Big Blue Európa egyik legmélyebb (8,5 m) és legnagyobb cápatartálya. Az elérhető tevékenységek közül a cápákkal való merülés a legizgalmasabb, amely búvárengedély nélkül végezhető.

Palma Aquarium Playa de Palma

Turisztikai vonat

A Platja de Palma városnéző vonat Playa de Palmából Cala Estanciába (Can Pastilla) közlekedik az 1 – 15-ös Balneario számok mentén. A tengerparti sétányon kb. másfél óra alatt halad végig, a menterend évszakfüggő, nyári hónapokban gyakoribb, viszont rossz időjárás és december-február hónapokban nem közlekedik. Lehetőség van olyan kombinált jegyek vásárlására, amely normál belépőt tartalmaz a Palma Aquariumba is.

Playa de Palma programok

Playa de Palma elsősorban nem a csendes és nyugalmas nyaralásra való, az üdülőtelepülésen minden feltétel adott, ami a fergeteges hangulatú nyaraláshoz szükséges. Az éjszakai élet központja a Bierstrasse és a Schinkenstrasse. Általánosságban a hangos zene, és az éjjel-nappal nyitva tartó bárok, és klubok jellemzik, így főként azoknak ideális, akik nyüzsgő partyéletre vágynak. Más üdülőhelyekhez hasonlóan Playa de Palmán is szezonális az élet, általában a téli hónapokban sok szálloda, üzlet, és a balneáriosok is zárva tartanak.

Playa de Palma szállások

Playa de Palma minden pénztárcának és igénynek nyújt valamilyen lehetőséget: a megfizethető árú szállások mellett elegáns ötcsillagos szállodák is megtalálhatók, amelyek medencéket és tengerre néző kilátást kínálnak.

Playa de Palma szállás

Tipp

Szállásfoglaláskor azonban nem árt körültekintőnek lenni, és a zajra érzékenyeknek inkább a strandtól távolabbi szállások ajánlottak.

Látnivalók a közelben

C’an Pastilla

A repülőtérhez és a fővároshoz legközelebb fekvő C’an Pastilla egy kedvelt turisztikai üdülőhely, amely ideális kellemes családi nyaralásra. A kis tér és az ott álló templom az egyetlen olyan terület a környéken, amely máig őrzi autentikus mallorcai hangulatát. Pálmafás tengerparti sétánya egészen a fővárosig vezet. Lenyűgöző fehér homokos strandokkal rendelkezik, tökéletes a különféle vízisportokhoz.

C'an Pastilla Mallorca

Fotók: Tripadvisor