Palma de Mallorca szállás

Palma de Mallorca szállás

Hol érdemes Palma de Mallorcán szállást foglalni

Palma de Mallorca a világ minden részéről vonzza a látogatókat, hogy hol érdemes szállást foglalni, az számos tényezőtől függ. Számtalan jó környéke van, ezért foglalás előtt érdemes alaposan tájékozódni. Rövid tartózkodás, és városnézés esetén célszerű a Placa Mayor, vagy a Llotja környékét választani. Luxus tengerparti nyaralásra a központi fekvésű Paseo Maritimo a legjobb választás, amely pazar panorámája miatt is népszerű. A Playa da Palma környéke pedig sétákkal egybekötött tengerparti nyaraláshoz kiváló.

Palma de Mallorca szállás

Hol foglaljunk szállást Palma de Mallorcán?

Palma de Mallorca a Földközi-tenger egyik gyöngyszeme, és egy látványos, nagy kiterjedésű partvonalon fekszik. Hogy hol érdemes Palma de Mallorcán szállást foglalni az nagyban függ az utazási stílustól, a szállásra szánt költségkerettől, de az itt töltött idő, és a kitűzött tevékenység is befolyásolja. A szállás kiválasztásakor nem árt figyelembe kell venni, hogy ez a sziget legnagyobb városa, nemcsak forgalmas, de autóbérlés esetén nehéz és költséges lehet a parkolás. A nagyobb választék és a kedvezőbb ár érdekében pedig érdemes idejében foglalni. Cikkünkben összegyűjtöttük a turisták számára leginkább ajánlott területeket, azok előnyeit és lehetséges hátrányait.

Óváros – Llotja és a Placa Major környéke

Első alkalommal látogatók számára, valamint pár napos tartózkodás esetén az óváros a legjobb választás, közel van a fontos látnivalókhoz, a tengerhez és a kikötőhöz. Főként két környéke ajánlott, a Placa Major és a Llotja által határolt területek. A Placa Major környéke a katedrálistól és az Almudaina Palotától északra található, remek választás azoknak, akik a 16. századi történelmi épületek és paloták közelében szeretnének megszállni. Jó tömegközlekedési kapcsolata miatt a sziget könnyen felfedezhető, és minden típusú szállás – négy és ötcsillagos szállodák, apartmanok megtalálhatók, bár más környékekkel összehasonlítva drágább lehet. Hátránya, hogy különösen turista szezonban zsúfolt és zajos lehet, és autóbérlés esetén nem könnyű a parkolás.

A Llotja környéke az éjszakai élet (egyik) központja. A katedrálistól nyugatra fekszik, és szűk kis utcák sorozatából áll. Ideális azoknak, akik a látnivalók közelében szeretnének megszállni, és akiket nem zavar a nyüzsgő éjszakai élet. Különösen nyáron zsúfolt, és a szűk utcákban nem könnyű sem a parkolás sem a navigálás.

Paseo Maritime

A központi elhelyezkedésű tengerparti negyed Palma legjobb klubjaival, és fantasztikus kilátással rendelkezik, az egyik legjobb választás az éjszakai élethez. Közel fekszik a fő látnivalókhoz, valamint a városi strandhoz, a Platja de Can Pere Antonihoz. A Paseo Maritime jóval csendesebb tartózkodást kínál, mint az óvári szűk utcákban található szállások.

Santa Catalina

A trendi Santa Catalina az óváros és a kikötő között található, egy rövid sétára a városközponttól. Az egykori horgásznegyedben ma divatos éttermek, éjszakai klubok találhatók, és nagyon hangulatosak az épületek mögötti régi szélmalmok. Az óvárossal összehasonlítva a Santa Catalina jóval korlátozottabb szálláskínálattal rendelkezik.

Portixol

Családosok számára a keleti részen fekvő Portixol az egyik legjobb környék. Ismert látványos íves öbléről, és két gyönyörű homokos stranddal is rendelkezik. Tökéletesen felszerelt apartmanokkal, valamint tengerre néző négy és ötcsillagos szállodákkal rendelkezik, bár a kedvező elhelyezkedés miatt itt az árak is magasabbak.

Playa da Palma (Can Pastilla)

A Playa da Palma néven ismert terület a városközponttól kb. negyedórás autóútra fekszik, az óvárostól délkeleti irányba. Hosszú homokos strandja, valamint a Palma Aquariumhoz való közelsége miatt kedvelt a családos nyaralók, és a klasszikus tengerparti nyaralásra érkezők körében. A szállások széles skáláját kínálja, a luxus üdülőhelyektől kezdve a pénztárcabarát szállodákig, apartmanokig. Hátránya, hogy, hiányzik az óváros nyújtotta báj, főszezonban igen zsúfolt lehet, és viszonylag távol van a felkapott látnivalóktól.

Cala Mayor

A Cala Mayor Palma központjától nyugatra fekvő terület, kedvelt csodálatos öble és kis strandja miatt. Egy csendes tengerparti terület, ideális azoknak, akik a nyüzsgő városon kívül keresnek szállást, és kényelmes strandolási lehetőséget. Hátránya lehet a látnivalóktól való távolsága, a katedrális (forgalom nélkül) nagyjából 20 perces autóútra fekszik. Szálláskínálata változatos az ötcsillagos vízparti szállodáktól kezdve, a parttól kissé távolabb fekvő kiadó apartmanokig – bár nem olyan bőséges, mint más területeken.

Palma de Mallorca szállodák

Palma de Mallorca, a sziget fővárosa, gazdag történelmi és kulturális örökséggel, lenyűgöző tengerparti sétányokkal és kiváló éttermekkel rendelkezik. A városban számos kényelmes és elegáns szálloda található, amelyek kielégítik a különböző igényeket. Néhány jól ismert és népszerű szállás:

Castillo Hotel Son Vida: Egy luxusszálloda a város közelében, fantasztikus kilátással és exkluzív szolgáltatásokkal.

GPRO Valparaiso Palace Hotel & Spa: Ez a luxusszálloda lenyűgöző panorámával és kényelmes szolgáltatásokkal várja vendégeit.

Nakar Hotel: Egy modern és stílusos szálloda a városközpontban, közel a főbb látnivalókhoz és éttermekhez.

Palacio Ca Sa Galesa: Ez a luxusszálloda egy történelmi épületben található, mely elegáns szobákat és kifinomult szolgáltatásokat kínál.

Hotel Costa Azul: Egy további kényelmes és elegáns szálloda a tengerparton, fantasztikus kilátással és közvetlen hozzáféréssel a strandhoz.