El Arenal

el arenal mallorca

El Arenal Mallorca kedvelt üdülőtelepülése, a fővárostól és a repülőtértől is könnyedén megközelíthető. Népszerű a fiatalok és a családos nyaralók körében, elsősorban gyönyörű strandja, és az Aqualand miatt, amely Mallorca egyik legfelkapottabb víziparkja. Tengerparti sétánya összeköti Playa de Palma és Can’Pastilla településekkel, amelynek kedvelt látnivalója a Palma Aquarium.

arenal nyaralás

El Arenal legjobb látnivalók és programok

El Arenal (S’ Arenal) Mallorca déli részén található üdülőtelepülés, a repülőtértől mindössze 7 km távolságra fekszik, de a fővárostól is csak 15 km-es autóútra található. Az egykori halászfalu fejlődése az 1950-es években indult, de mára a szomszédos falvakkal teljesen egybeépült. Az éjszakai életéről híres Magalufnál jóval csendesebb, ezért jó választás a nyugalmasabb, és csendesebb pihenést favorizálók számára. El Arenal különösen népszerű a német turisták körében.

arenal mallorca

El Arenal strandjai, és tengerparti sétánya

Legfőbb látnivalója a hosszú egybefüggő strandja, valamint a szomszédos Can’Pastilla és Playa de Palma településekkel összekötő tengerparti sétánya, amely mentén számtalan étterem, kávézó, bár és üzlet található. A sétány mindig nyüzsög a turistáktól, és a szezonban a rendszeresen közlekedő turista minivonattal is bejárható. A strand és a kikötő körül található a 15 számozott szabadtéri kunyhóból álló Balnearios, amely finom harapnivalókat és innivalókat kínál.

platja de palma

Playa s’ Arenal

A Playa s’ Arenal az öt km hosszan húzódó Playa de Palma folytatása. Különlegességét az adja, hogy a strandon végig pálmafák húzódnak, amely a környéknek trópusi hangulatot kölcsönöz. Több mint 200 m hosszú, igen széles tágas strand, és a selymes fehér homok kissé belenyúlik az azúrkék tengerbe. Főszezonban igen népszerű, ezért a part menti legjobb helyekért nem árt idejében érkezni. A strandon számtalan vízisportra van lehetőség, például vízibiciklizésre, vízisíre, banánozásra, jet-skire.

Playa Arenal

Aqualand El Arenal

A szezonálisan nyitva tartó tematikus Aqualand Mallorca egyik legfelkapottabb víziparkja. 14 féle csúszdával rendelkezik, fő látnivalói a Tornado, a King Cobra, a Kamikaze, a 15 m magas cunami szimulációk vagy a legjobb családi attrakció a Misol-Ha. A csúszdákon kívül tematikus medencékkel, szörf beach medencével, és Congo River lustafolyóval rendelkezik. A Dragonland pedig a legkisebbek számára nyújt felejthetetlen kikapcsolódást.

Aqualand El Arenal

Palma Aquarium

A szomszédos C’an de Pastilla a fővárostól keletre található, és a sziget déli partja mentén az első üdülőtelepülés. Fő látnivalója a Palma Aquarium, amely 800 tengeri élőlény otthona. Rendelkezik egy akrilalagúttal, és számtalan tartállyal, ahol 11 fajta cápa látható. Érdekesség az AquaDome kupolája a púpos bálnákkal, és a tetőtéri mediterrán kertjében lévő 7 méteres vízesés, illetve itt található Európa egyik legmélyebb tartálya is.

Palma Aquarium

El Arenal utazás

El Arenal szállás

Fotók: Pixabay, Tripadvisor