Mallorca strandok

mallorca strandok

Mallorca egy népszerű turistaparadicsom, kellemes mediterrán időjárása, és gyönyörű strandjai miatt egyre több nyaraló választja úti célul. A hosszú homokos strandok, mint például a Playa de Muro, a Playa de Palma a déli részen, az Alcudia-öböl sekély, nyugodt vízű strandjai pedig az északi részen, jellemzően a népszerű üdülőhelyek környékén találhatók. Palma városi strandja rövid sétatávolságra van a katedrálistól. A keleti partvonal híres a karibi stílusú öbleiről, leglátványosabb strand az Es Trenc, és Cala Agulla. A nyugati részen viszont csak kevés strand található, legismertebb a Playa de Santa Ponca és Port de Soller pálmafás strandja.

Mallorca nyaralás

Mallorca legszebb strandjai

Mallorca több mint 250 változatos stranddal rendelkezik, ezek jelentős része kékzászlós. Hosszú arany és fehér színű homokos partszakaszok, és félreeső sziklás öblök egyaránt megtalálhatók, mindegyike kristálytiszta türkizkék árnyalatú. A strandokra jellemző a minőségi szolgáltatások gazdagsága, tökéletesek úszásra és a különféle vízisportokra egyaránt. A könnyebb választás érdekében területenként összegyűjtöttük a legnépszerűbb strandolási lehetőségeket.

Mallorca strandok - Mallorca legszebb strandjai

Észak-Mallorca strandok – Playa de Muro, Playa de Alcudia, Playa de Formentor, Playa Grande C’an Picafort

Playa de Muro

A leghosszabb homokos strandok a sziget északi részén a népszerű üdülőhelyek közelében találhatók. Playa de Muro egy hat km hosszú homokos strand, ahol kristálytiszta és türkizkék a tenger. Ideális családos nyaralók számára, és számtalan szolgáltatás (napernyő, napozóágy bérlés), valamint vízisport tevékenység érhető el. A közelben tengerparti bárok és éttermek találhatók.

playa de muro beach mallorca

Playa de Alcudia

Alcudia strandjai az Alcudia-öbölben, Port de Alcudiában találhatók. A hosszú homokos strandot fehér homok borítja, a víz fokozatosan mélyülő. A közelben jóval csendesebb, sziklákkal határolt érintetlen strandok is találhatók (Aucanada, Coll Baix), amelyek népszerűek a búvárkodók körében.

Alcudia Beach - Playa de Alcudia

Playa de Formentor

Formentor Cala Pi de la Posada nevű strandja főszezonban vonzza a hírességeket és a turisták ezreit. Kristálytiszta vízű, keskeny fehér homokos strandján napernyők, napozóágyak bérelhetők és hagyományos strandbárok találhatók.

Formentor Beach - Playa de Formentor

Playa Grande C’an Picafort

A hosszú fehér homokos strand C’an Picafort szívében fekszik, nyugodt és mérsékelt hullámok egyaránt jellemzőek. A strand minden szükséges felszereléssel és szolgáltatással rendelkezik, lehetőség van sporthorgászatra, jet-skire, szörfözésre és búvárkodásra.

C’an Picafort

Kelet-Mallorca strandok – Es Trenc, Cala d’Or, Cala Millor, Cala Domingos, Cala Mesquida, Cala Agulla

Es Trenc

Karibi hangulata miatt Mallorca egyik legszebb és leghíresebb strandja. Különlegessége a lágy fehér homokos part, amely a sekély türkizkék, néha smaragdzöld színű vízzel tökéletes színharmóniában áll. Főszezonban igen látogatott, és csak kevés szolgáltatást kínál, de a sekély és nyugodt víz miatt sok családos látogatja. A strandot lapos homokdűnék veszik körül, és nincs árnyékot nyújtó területe.

Es Trenc strand - playa Es Trenc

Cala Domingos

Cala Domingos a keleti part egyik legszebb része, két kiváló stranddal – Grand Beach és Cala Domingos Petits – rendelkezik, és egy meredek szikla választja el őket egymástól. Mindkét strand számtalan kényelmi szolgáltatást kínál, étterem, és tengerparti bár is van a közelükben.

Cala Domingos

Cala Agulla

Cala Agulla egy festői, egyben karibi hangulatú kis öböl, főszezonban igen felkapott. Fekvése miatt kitett a szeleknek, amely miatt magas hullámokra lehet számítani.

Cala Agulla strandok

Cala Mesquida

A kis Cala Mesquida szintén látványos karibi hangulatú öböl, egy rövid sétatávolságra fekszik Cala Agullától. A víz sekély, gyönyörű kék, az öböl sziklás része kedvelt a búvárkodók körében. A strandon napernyők és napozóágyak bérelhetők, és a víztől nem messze balinéz ágyak vannak elhelyezve. Az öböl szintén kitett a szeleknek.

Cala Mesquida Beach

Cala Millor

Cala Millor hosszú homokos strandját a 20 legjobb mallorcai strandként emlegetik. A kékzászlós strandon minden feltétel és szolgáltatás adott, ami szükséges egy tengerparti nyaraláshoz, és számtalan vízisport érhető el.

Cala Millor beach

Cala d’Or

Cala d’Or egy képeslapra illő üdülőtelepülés köszönhetően az öt festői öblének. Például a kékzászlós Cala Gran egy nyüzsgő szolgáltatásokban gazdag központi strand, míg a félreeső Cala Serena a búvárok kedvence.

Cala D'Or szállás

Dél-Mallorca strandok – Playa de Palma, Playa de Palma Nova, Playa S’ Arenal, Playa de Magaluf, Calo des Moro, Playa Ca’n Pere Antoni

A déli és délnyugati partvonalon lágy homokos strandok jellemzőek, ezek többsége mellett találhatók a leghíresebb üdülőhelyek is. A strandok jól felszereltek és szolgáltatások széles skáláját nyújtják.

Playa Ca’n Pere Antoni

A Ca’n Pere Antoni Palma városi strandja, az óvárostól és a katedrálistól gyalogosan, vagy tömegközlekedéssel közelíthető meg. A 750 m hosszú, 150 m széles aranypart központi fekvése miatt népszerű a helyiek körében. A homok finom és selymes, a víz viszonylag gyorsan mélyül. A parton napernyők és napozóágyak bérelhetők, de vízisportolásra a közeli Playa de Palma strandot érdemes választani.

Playa Can Pere Antoni

Playa de Palma

A kékzászlós Playa de Palma a déli partvonal legnagyobb, és rendkívül jól felszerelt strandja. Számtalan vízisport lehetőséget kínál, az adrenalin függőknek például jet-skizést, ejtőernyős vízisít, flybordozást, banánozást.

Playa de Palma

Playa S’ Arenal

El Arenal Playa de Palma keleti végében található. Hosszú fehér homokos strandját pálmafák övezik. A víz sekély, ezért családosok számára jó választás, bár főszezonban igen zsúfolt lehet. Tevékenységek, és vízisportok széles választékát kínálja, szörfözést, evezést, banánozást.

Platja de Palma El Arenal

Playa de Palma Nova

A délnyugati részén található Palma Nova három kiváló kékzászlós stranddal rendelkezik. A Son Maties Palma Nova nyugati felében, míg a felkapott, tágas és hosszú Palma Nova Beach az üdülőtelepülés közepén található. A víz sekély, és ideális a vízisportok számára is.

Palma Nova beach - Playa de Palma Nova

Playa de Magaluf

Magaluf hosszú, finomszemcsés homokos strandja fehér színű. Az azúrkék víz sekély és általában nyugodt, a környező vizek sznorkelezésre is alkalmasak. Főszezonban nagyon forgalmas, és csendes téli napokon a szörfösök paradicsoma. Számtalan tevékenységet és szórakoztató programot kínál, és híres a stílusos tengerparti klubjairól.

Playa de Magaluf

Calo des Moro

A kis Calo des Moro Mallorca egyik legtöbbet fotózott strandja, a festői öböl meredek sziklák között bújik meg Mallorca délkeleti részén. Kedvelt egynapos kirándulásra, de nyári hónapokban igen zsúfolt lehet. Ideális úszásra, sznorkelezésre, és búvárkodásra.

Calo des Moro Mallorca

Nyugat-Mallorca strandok – Port de Soller, Playa de Santa Ponca

Port de Soller

Port de Soller északnyugati part egyetlen strandja. A pálmafákkal szegélyezett félhold alakú strandot drámai hegyek veszik körül. Egy nyugodt vízű öbölben található, így ideális hely kisgyerekes családok számára is. A strandon napernyők és napozóágyak bérelhetők, és számtalan vízisport tevékenységre nyílik lehetőség.

Port de Soller strand

Playa de Santa Ponca

A délnyugati parton lévő Santa Ponca két kiváló homokos stranddal büszkélkedhet, Playa de Santa Ponca a nagyobb, a Calo d’ en Palisser pedig a kisebb. A sekély víz miatt ideális kisgyerekesek számára. Számtalan vízisport tevékenységre van lehetőség, szörfözésre, banánozásra, jet-skire, ejtőernyős vízisíre, vagy búvárkodásra.

Playa de Santa Ponca

Fotók: Pexels, Pixabay, TripAdvisor